favorite Betala med Swish
favorite Fri frakt från 500kr
favorite 1-3 dagars leverans

Så förlänger du din hörapparats livslängd 

En hörapparat är en investering i dig själv och ditt välmående. Den hjälper dig att kommunicera med dina nära samtidigt som den behöver omvårdnad för att fungera optimalt.  Här är några tips för hur du förlänger livslängden på din hörapparat.

 

Rengör din hörapparat

En av de viktigaste delarna för att din hörapparat ska hålla längre ära att du rengör den dagligen. Din hörapparat exponeras för både smuts och damm samtidigt som öronvax kan täppa igen den. Genom att lägga några minuter per dag på att rengöra din hörapparat så kan du förlänga livslängden. Vi rekommenderar att du gör detta varje gång du tar ut den inför kvällen. 

  • Börja med att rengöra din hörapparat med en torr trasa för att få bort damm och öronvax.
  • Härnäst så tar du en borste avsedd för hörapparater för att få bort eventuellt intorkat öronvax.
  • Öppna därefter batteriluckan och rengör kontakterna. Behåll batteriluckan öppen under natten för att torka ur hörapparaten samt förlänga batteriets livslängd.

 

Torka ur din hörapparat

Hörapparater har i regel skydd mot mot stänk men det är inte vattentäta  Precis som andra elektroniska enheter så är det viktigt att du håller den torr. Om din hörapparat exponeras mot vatten så finns det risk för att den inte fungerar otimalt alternativt går sönder. 

  • Ta alltid ut din hörapparat när du duschar eller badar.
  • Använd en vattentät capuchon när du är ute i regnet för att undvika din hörapparat exponeras för vatten. 
  • Förvara din hörapparat i en torr miljö under natten. Undvik t.ex badrum.
  • Rengör din hörapparat varje natt.
  • Använd en torkare avsedd för hörapparater under natten för att torka ur din hörapparat.

 

Byt ut delar på din hörapparat

Hörapparater har ett antal delar som enkelt går att byta ut. Detta inkluderar filtrena och tuben som går mellan hörsnäckan till hörapparaten bakom örat. Dessa delar kan täppas igen eller spricka över tid. Att ersätta dessa delar kan ge din hörapparat längre livslängd och behålla optimalt ljud. Du kan lätt byta både filter och tub hemma alternativt besöka en specialist.

 

Få dina batterier att hålla längre

Om du använder engångsbatterier som behöver bytas ofta så finns det några tips för hur du förlänger dess livslängd. Ett sätt är att ta ut batteriet när du inte använder den. Du kan även byta till en hörapparat som går att ladda. Dessa apparater har inga små batterier som du byter utan istället så laddar du apparaten under natten för att sedan på morgonen ha en fulladdad hörapparat.